Most Popular

PAYLAŞIMLAR

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Mesut Özil, Çin'de Merkel'den daha çok tanınıyor




Alman Merics Enstitüsü'nün Çin'deki Almanya'nın imajı konusunda yaptığı bir araştırma, bu Uzak Doğu ülkesinde en tanınmış "Alman"ın Türkiye kökenli futbolcu Mesut Özil olduğunu ortaya koydu.
Mercator Vakfı'na bağlı faaliyet gösteren Merics'in raporuna göre, Çin sosyal medya platformu Weibo'da Mesut Özil, 290 bin izleyiciyle Alman futbolcular arasında lider.
Rapor, Alman Başbakanı Angela Merkel'in de Özil'in ardında kaldığını vurguluyor.
Almanya'nın 2014 yılında Dünya Futbol Şampiyonu olmasıyla Çin'de de Alman futbolu ve Alman Milli Futbol Takımı oyuncuları hızla ünlendi.
Weibo'da ailesi ve takım arkadaşlarıyla çektiği "selfie"ler yayınlamaya başlayan Mesut Özil diğer Alman futbolcularının arasından hızla sıyrıldı ve Çinli futbolseverler nezdinde en ön sıraya yerleşti.
Özil'in bu başarısında, iletilerini Çince göndermesinin ve yine Çin'de çok hayranı bulunan İngiliz Arsenal takımında top koşturuyor olmasının da payı olduğu bildiriliyor.
Arsenal'in internet sayfasının Çin'deki izleyici sayısı 3,6 milyon.
Mesut Özil'i 260 bin izleyiciyle Lukas Podolski ve 180 bin izleyiciyle Philipp Lahm izliyor.
Mesut Özil'in Çin'deki bu başarısı, kendisine Alman Dışişleri Bakanlığı'nın "2015 Alman Futbol Büyükelçisi" ünvanını da kazandırdı.
Weibo kullanıcılarının Almanya'yla ilişkili olarak en çok aradığı kavramlar, "Alman Milli Takımı, Çin, futbol taraftarları, Dünya Futbol Şampiyonası ve ABD".
Almanya Başbakanı Merkel ise Weibo'da daha çok klipler aracılığıyla izleniyor.
Ancak merics raporu, bu videoların Merkel'den çok, kliplerde onun yanında görülen işadamları nedeniyle izlendiği kanısında.
                                                                              BBC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder